Jobbhelg

Sista dagen på november idag. Imorgon börjar december första advent kommer vara så mysigt, snart är det julafton! Men snart är året slut, ett nytt år 2014 kommer bli riktigt spännande. 
 
Har jobbat idag och samma imorgon, de jobb (jobbiga) helgerna när Milton är hos sin pappa så jobbar jag. Önska han var här istället! Men jag och Andreas ska laga lite mysmat och gosa ner oss i soffan tillsammans med en film det kan med vara mysigt och att sova lite extra. 
 

10 tips för gravida!

  1.  Tänk på att det är du som känner din kropp bäst och bara du kan avgöra om det känns konstigt/jobbigt. Ring hellre för mycket till barnmorskan och kolla upp än att oroa dig hemma för dig själv. 
  2. Längta inte för mycket, försök att njuta av graviditeten och tankarna, läs om barnet och ta hand om dig själv. Ät bra mat, tänk på att röra på dig och må bra då mår barnet med bra. 
  3. Vräk inte i dig massor med skräpmat, godis m.m Det är inte förens graviditetens sista tre månader som du behöver äta mer ca 300 kalorier mer om dagen vilket är en macka med ost och ett glas mjölk. Unna dig som vanligt det du brukar äta av godsakerna.
  4. Köp en gravidkudde för att sova gott. Det är väldigt behövligt att få sömn är basen för att överleva. 
  5. Bada varma bad och länge så lindras foglossningen lite för stunden eller för dagen men det känns lite bättre iallafall.
  6. Ta det lungt om det spänner eller gör ont varva ner en stund och känn efter om du verkligen måste rensa i garderoberna just nu? Kanske kan vänta tills någon kan hjälpa dig.
  7. Ta reda på vem som kan/vill följa med på förlossningen som får dig att känna dig trygg med Milton var min mamma med och det var riktigt bra tyckte jag. Denna gången skall Andreas vara med.
  8. Låt din partner ta ut sopporna gör det för guds skull inte precis efter frukost. Har flera gånger vaknat och känt mig så pigg ätit frukost och gått ut med sopporna ... eller inte vaknat, frukost försökt vara duktig och ta sopporna för att sedan ligga och hulka över toalettkompisen ett tag! yey, tom i magen, tidsmarginalen sprucken och ett illamående god morgon!
  9. Använd dina vanliga kläder så länge det går du skall gå i gravidkläder länge sedan så njut av dina vanliga kläder så länge det går, (jag vet att du vill visa gravidmagen för alla men håll ut i några veckor om det går)
  10. Tänk inte så mycket, lyssna inte så mycket vad alla säger. Du kommer säkert bli en jättebra mamma och lära dig allt så fort barnet kommer. Tar lång tid för barnet att komma ut 9 månader du hinner ändra på det som behövs och förbereda dig, ha inte så bråttom med allt!Det är så värt att vänta skall bli så kul att bli mamma igen och min lillkille skall bli storebror.

paljett+peplum= love

Älskar paljetter men tycker man ser lite tjock ut i dem, gnistrar liksom på fel ställen. Men är hur snyggt som helst hade jag inte vart gravid hade jag klickat hem båda dessa peplumtoppar! åvan från nelly.com riktigt fina. När man skall göra sig iordning nu på vintern brukar alltid var snyggast på sommaren är det så varm då kan man inte ha de snygga festkläderna på samma sätt iallafall vad jag tycker. 

Liknande inlägg