Glad påsk!

Här är min goa påskgubbe, bilden från igår. Jobbade hela dagen igår och samma idag.Men sen är jag ledig i fyra dagar härligt! Skall vara med mina goa och fira påsk, på lördag skall vi ha vänner över på besök skall bli riktigt roligt. Men nu tänkte jag hinna färga håret ifall det blir utgång ikväll skall lägga i mörka slingor får se hur det blir. Kommer inte synas så mycket kanske men ändå haha 

God morgon

Strax skall vi på påskfest på dagis och sen ska jag jobba till sent. Men först frukost med varma baguetter mums!

tips inför sommarjobbet!

Att söka arbete, 2010 började jag söka lite arbeten i butiker där jag fick en del intervjuer på bland annat en skobutik, dock fick jag inte det arbetet.

Men när jag tänkte om bestämde jag mig för att arbeta på hotell, jag sökte ett arbete på Thon Hotell Slottsparken. Bland 150 ansökande fick jag komma på intervju, jag läste lite om företaget och hotellet. Jag hade ingen aning om vad man skulle göra på hotellet.  Men här skall ni få fem bra tips för jobb sökande.

1.       Jobba på ditt CV, finns många bra CV mallar på nätet.

2.       Var tillgänglig och ring upp för att kolla om dem fått ditt CV efter ca tre dagar. Var noga med att du får prata med den som är personalansvarig.

3.       Ta reda på lite om företaget innan intervjun så du vet vad du kan göra för just det företaget, kolla även upp ex. klädkoder

4.       Var förbered på frågor om dig själv, vad du kan bidra med, dina fördelar och varför just du skall få jobbet.

5.       Ha höjd ”mind set” tänk att jobbet är ditt, tänk att du vill ha detta jobb!

Jag kom ca 15 minuter tidigare till min intervju och när chefen kom gick vi till ett konferensrum och satte oss ner. Vi började prata om mig och vad jag kunder göra för deras företag, fick även information om företaget. De mesta stod i mitt CV, men fick även berätta om andra saker jag gjort.  Innan jag gick därifrån frågade jag om det fanns några broschyrer jag kunde få med information, ännu ett tips är att vara intresserad visa att det är detta du vill göra och att dom inte kommer bli besvikna! Visa dem att du kan ge dem ett gott resultat med ditt arbete, din kompetens och kunskap! Arbetade sedan på hotellet i 2 år!

 

 

Det kan kanske vara svårt med jobbsökning men många förlitar sig alltför mycket på arbetsförmedlingen. Vill man komma ut och tänka mer kreativt utanför "väggarna" så finns det en hel del jobb utannonserade på  www.metrojobb.se. Nu är det dessutom rätt tid att söka eftersom sommaren närmar sig!